Wednesday, January 5, 2011
Sotong Sumbat Panggang
Bahan-bahan:
300 gm sotong - bersih dan tuskan
1 mangkuk kecil pulut yang siap dikukus
2 sudu besar minyak jagung
Bahan-bahan Perisa:
2 sudu kecil sos kicap
2 sudu kecil gula
1 labu bawang besar - cincang
1 tangkai cili merah - cincang
1 sudu kecil serbuk kari daging
2 sudu besar sos tomato
1 sudu besar sos cili
1 sudu besar air
1 sudu besar jus lemon
Cara Menyediakan:
1. Sotong disumbat dengan pulut hingga padat.
2. Panaskan minyak jagung dan tumis bawang besar dan cili merah. Kacau dan masukkan bahan perisa. Kacau dan angkat.
3. Tuangkan bahan-bahan tumis ke atas sotong dan panggang selama 20 minit dalam ketuhar pada suhu 180 darjah Celsius.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment