SELAMAT DATANG KE RESTORAN BASHA SIMPANG EMPAT (013-5015010)

RESTORAN BASHA

Friday, December 31, 2010

kerabu lobak merah dan udang


BAHAN-BAHAN:

500 gm udang putih (sederhana)

1 biji lobak merah

2 sudu besar jus limau nipis

2 sudu besar gula melaka

6 tangkai cili padi

1 sudu besar sos ikan

3 ulas bawang merah

2 ulas bawang putih

Sedikit kacang gajus

Sedikit kacang goreng

Sedikit udang kering



CARA MENYEDIAKAN:

1. Celur udang yang telah dibuang kulit hingga masak.

2. Hiriskan lobak merah dan bawang merah serta bawang putih. Tumbukkan cili padi, gula, udang kering dan kacang goreng hingga hancur dan halus.

3. Campurkan dengan sos ikan, jus limau dan gaul sebati.

No comments:

Post a Comment